Φράγκων 12, ΤΚ: 54626, Θεσσαλονίκη

+30 2310 541017 info@motive.com.gr

Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Σας ενημερώνουμε ότι για την Motive Συμβουλευτική (Επωνυμία IBC- IT & Business Consultants OE, στο εξής Motive Συμβουλευτική) η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την εταιρία, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της εταιρίας.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ισχύει για τις υπηρεσίες που παρέχουμε προς τους πελάτες μας, για τις επικοινωνίες και προωθητικές ενέργειες για κάθε ενδιαφερόμενο και για τους διαδικτυακούς τόπους www.motive.com.gr www.gdprprofessional.com και www.ibc.gr και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες τους.

 

Τι είναι ο GDPR;

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) 2016/679 αποτελεί το νέο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στον εξεταζόμενο τομέα. Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των φυσικών προσώπων και ιδίως του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Υπεύθυνος  Επεξεργασίας

Η  Motive Συμβουλευτική  που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, στην οδό Φράγκων 12, ΤΚ: 54626, με e-mail επικοινωνίας info@motive.com.gr, gdpr@motive.com.gr και τηλ:+302310541017 όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ενημερώνει ότι, για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός») όπως ισχύει.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να απευθυνθείτε στον Τμήμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της Motive Συμβουλευτικής, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

email: info@motive.com.gr,  gdpr@motive.com.gr

τηλέφωνο:+302310541017

Ποιες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων επεξεργαζόμαστε;

Τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε δηλαδή το ονοματεπώνυμο, email, κινητό/σταθερό τηλέφωνο, τα επεξεργαζόμαστε μόνο όταν έχουμε νόμιμο λόγο να το κάνουμε.

  1. Παρουσίαση:υπηρεσία κατά την οποία μας παρέχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να οργανώσουμε μία παρουσίαση των επιχειρησιακών λύσεών μας.
  2. Περιοδικά η Motive Συμβουλευτική οργανώνει έρευνες, προωθητικές ενέργειες, επιχειρηματικές συναντήσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την αξιολόγησή τους. Τα στοιχεία που ενδέχεται να ζητηθούν στα παραπάνω είναι ονοματεπώνυμο, email, κινητό/σταθερό τηλέφωνο, επάγγελμα, θέση εργασίας και στοιχεία αξιολόγησης των υπηρεσιών μας.
  3. Όταν καταχωρείτε τα στοιχεία επαφών σας σε ηλεκτρονικές και εκτυπωμένες φόρμες.
  4. Newsletter: Μπορείτε να εγγραφείτε δίνοντας την συγκατάθεση σας για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα νέα μας. Τα στοιχεία  που ενδέχεται να ζητηθούν είναι το e-mail και το ονοματεπώνυμό σας.
  5.  Λοιπές πληροφορίες που συλλέγουμε: Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε και άλλες πληροφορίες για εσάς, τη συσκευή σας ή τη χρήση υπηρεσιών, με τρόπους που περιγράφουμε στο σημείο συλλογής ή άλλως με τη συγκατάθεσή σας. Μπορείτε να επιλέξετε να μην μας παρέχετε ορισμένους τύπους πληροφοριών, αλλά ίσως επηρεαστεί η δυνατότητά σας να χρησιμοποιήσετε ορισμένες υπηρεσίες.
  6. Διατηρούμε στα Πληροφοριακά μας συστήματα και στις συμβάσεις με τους πελάτες και προμηθευτές μας, προσωπικά δεδομένα για τις εμπορικές συναλλαγές (πωλήσεις, αγορές, πληρωμές ,κλπ), στοιχεία επαφών για τις  εν λόγω διαδικασίες.
  1. Στα πλαίσια του έννομου συμφέροντος της Motive Συμβουλευτικής να δημιουργεί αγοραστικό ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες της, ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε πληροφορίες που είναι δημοσιευμένες στο διαδίκτυο σε μηχανές αναζήτησης και social media εφαρμογές (Google, LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram), με σκοπό τη δημιουργία εξατομικευμένης προώθησης κι ενημέρωσης του δυνητικού πελάτη μέσω τηλεφώνου ή/και email για τον παραπάνω εμπορικό σκοπό. Νομική βάση αποτελεί η οικειοθελής δημοσίευση πληροφοριών σας σε μηχανές αναζήτησης και η εγγραφή σας σε υπηρεσίες social media όπου λαμβάνονται ως ρητή συναίνεση για δημοσίευση πληροφοριών ανάλογα με τις  ρυθμίσεις των εφαρμογών που εσείς διαχειρίζεστε.

Ποιοι είναι οι νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων;

Νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:

  1. Η συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο, όπως κανονιστική συμμόρφωση για φορολογικούς σκοπούς
  2. Η ελεύθερη και ρητή συγκατάθεση που μας παρέχετε υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο, προκειμένου να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις υπηρεσίες και τα νέα μας
  3. Οι συμβατικές μας υποχρεώσεις με πελάτες και προμηθευτές
  4. Έννομο συμφέρον για την δημιουργία εξατομικευμένης προώθησης κι ενημέρωσης του δυνητικού πελάτη μέσω τηλεφώνου ή/και email
  5. Η εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον

 

Παιδιά

Το περιεχόμενο των ιστότοπών μας δεν αφορά άτομα κάτω των 16 ετών. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας μόνο με τη συμμετοχή και την έγκριση ενός γονέα ή κηδεμόνα.

Πώς και γιατί χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας;

Υλοποίηση έργων Συμβουλευτικής και Πληροφορικής

Από τις συμβάσεις  με τους πελάτες  μας  για την υλοποίηση έργων, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε και να αποθηκεύονται στα Πληροφοριακά μας συστήματα προσωπικά δεδομένα επαφών (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο) για την  βέλτιστη επικοινωνία και παροχή υπηρεσιών μας και όχι για άλλους σκοπούς.

Aποστολή ενημερωτικού και διαφημιστικού υλικού/ εταιρικά νέα

Κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, www.motive.com.gr, έχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε φόρμα επικοινωνίας, παρέχοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση με σκοπό την εγγραφή σας στο Newsletter μας.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τον ιστότοπό μας ενδέχεται να χρησιμοποιούνται για να επικοινωνήσουμε μαζί σας για προωθητικούς και διαφημιστικούς σκοπούς, για να σας ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες μας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, μέσω email ή/και τηλέφωνο, εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο.

 

Πού κοινοποιούνται τα δεδομένα σας;  

Η Motive Συμβουλευτική διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται από τα φυσικά πρόσωπα σε:

  • Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς που εμπλέκονται στις διαδικασίες διαχείρισης επενδυτικών προγραμμάτων
  • Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε περίπτωση που ανακύψει περιστατικό παραβίασης των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Φορείς Πιστοποίησης
  • Επιχειρηματικούς συνεργάτες οι οποίοι ενδέχεται να εμπλέκονται στην υλοποίηση Υπηρεσιών της MotiveΣυμβουλευτικής.

Στις παραπάνω περιπτώσεις  οι εμπλεκόμενοι, ως εκτελούντες την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, δεσμεύονται με συμβάσεις εμπιστευτικότητας και λαμβάνονται τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με σκοπό την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την εναρμόνισή τους με τον Κανονισμό 2016/679.

 

Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση  ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (marketing activities), τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.

Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) της Motive Συμβουλευτικής, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: e-mail: info@motive.com.gr.

Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) e-mail: info@motive.com.gr τηλέφωνο: +302310541017

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές απεγγραφής, ακολουθώντας (κάνοντας click) στον αντίστοιχο σύνδεσμο (link), που υπάρχει στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες.

 

Cookies

Η www.motive.com.gr χρησιμοποιεί cookies ως μέρος της διευκόλυνσης και λειτουργίας των υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας της. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία, τα οποία απoστέλλονται και φυλάσσονται στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή επιτρέποντας σε ιστοσελίδες όπως η www.motive.com.gr, να λειτουργούν απρόσκοπτα, να συλλέγονται επιλογές σας, να αναγνωρίζουν τους συχνούς χρήστες, να διευκολύνουν την πρόσβασή σας σε αυτή, και για τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Τα Cookies δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς σας υπολογιστές, ούτε στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς.
Πρωταρχικός στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς την εμπειρία πλοήγησης των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας. Για να το πετύχουμε αυτό και για να καλύψουμε κάθε ανάγκη σας, χρησιμοποιούμε στοιχεία τα οποία αφορούν αποκλειστικά στις προτιμήσεις σας κατά τη περιήγηση σας στην ιστοσελίδα μας. Επίσης χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε πληροφορίες και να διεκπεραιώνονται οι παραγγελίες σας. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα cookies είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να λειτουργεί σωστά και απρόσκοπτα η ιστοσελίδα www.motive.com.gr. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να διαγράφετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών του φυλλομετρητή που χρησιμοποιείτε.
Η www.motive.com.gr και τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, χρησιμοποιούν μαζί cookie αρχικού κατασκευαστή (όπως το cookie του Google Analytics) και cookie τρίτου μέρους (όπως το cookie DoubleClick), α) για την ενημέρωση, τη βελτιστοποίηση και την προβολή διαφημίσεων, σύμφωνα με τις προηγούμενες επισκέψεις κάποιων χρηστών στην ιστοσελίδα της, β) για την εκτέλεση αναφορών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εμφανίσεις των διαφημίσεών της www.motive.com.gr, άλλες χρήσεις υπηρεσιών διαφήμισης και οι αλληλεπιδράσεις με αυτές τις εμφανίσεις διαφημίσεων και υπηρεσίες διαφήμισης σχετίζονται με επισκέψεις στον ιστότοπό του www.motive.com.gr. Σημειώνεται ότι η www.motive.com.gr συμμορφώνεται με την Πολιτική διαφημίσεων βάσει ενδιαφέροντος του Google AdWords και τους περιορισμούς για ευαίσθητες κατηγορίες. Η www.motive.com.gr δύναται να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του Google Analytics για τις διαφημίσεις προβολής (π.χ., επαναληπτικό μάρκετινγκ, αναφορές εμφάνισης Δικτύου εμφάνισης Google, ενσωμάτωση του Διαχειριστή καμπάνιας Doubleclick και αναφορές δημογραφικών στοιχείων και ενδιαφερόντων) καθώς επίσης να αξιοποιήσει τα cookies από προηγούμενη επίσκεψη στην ιστοσελίδα της για επαναληπτικό μάρκετινγκ.
Ωστόσο μπορείτε να ρυθμίσετε τον Browser σας, να σας ενημερώνει κάθε φορά πριν γίνει η λήψη ενός cookie και να αποφασίζετε εσείς τη λήψη του ή την απόρριψή του. Σ’ αυτή την περίπτωση έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην είστε σε θέση να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του. Μπορείτε ακόμη χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων, να εξαιρεθείτε από το Google Analytics για διαφημίσεις προβολής και να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις του Δικτύου εμφάνισης Google ή να επιλέξετε την εξαίρεσή σας από τέτοια χρήση των cookies από την Google.

 

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η Motive Συμβουλευτική εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε, δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς.  Όμως, τόσο η εταιρία μας όσο και οι εξωτερικοί μας συνεργάτες, φροντίζουν να τηρούν αρχείο των δραστηριοτήτων της  επεξεργασίας που πραγματοποιούν, ώστε να επιτυγχάνεται ο μέγιστος δυνατός έλεγχος και η διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων.

 

Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα.

Η Motive Συμβουλευτική μεριμνά για να παρέχει  αυξημένο επίπεδο προστασίας ιδιαίτερα για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πελατών της. Πιο συγκεκριμένα, δεν επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που να αφορούν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, καθώς και η επεξεργασία γενετικών δεδομένων, βιομετρικών δεδομένων με σκοπό την αδιαμφισβήτητη ταυτοποίηση προσώπου, δεδομένων που αφορούν την υγεία ή δεδομένων που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικού προσώπου ή τον γενετήσιο προσανατολισμό. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η επεξεργασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων εφόσον, είτε εσείς μας παρέχετε την ελεύθερη και ρητή συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία τους, είτε η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση συμβατικών μας υποχρεώσεων και την άσκηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων, είτε συντρέχει μια από τις λοιπές εξαιρέσεις που απαριθμούνται ρητά στο άρθρο 9 παρ. 2 του Κανονισμού 2016/679.

 

Ενέργειες σε περίπτωση παραβίασης των προσωπικών σας δεδομένων.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση των προσωπικών σας δεδομένων και η παραβίαση αυτή ενδέχεται να προκαλέσει κίνδυνο για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας, η  Motive Συμβουλευτική δεσμεύεται να γνωστοποιήσει αμελλητί και, αν είναι δυνατό, εντός 72 ωρών από τη στιγμή που λάβει γνώση του γεγονότος της παραβίασης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Εάν μάλιστα πρόκειται για αυξημένη διακινδύνευση των δικαιωμάτων σας, η Motive Συμβουλευτική θα σπεύσει να σας ενημερώσει σχετικά, εκτός αν χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέσα που διαθέτει, κατορθώσει να προσπελάσει τον κίνδυνο.

 

Ποια είναι τα δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα;

Κάθε φυσικό πρόσωπο τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την Motive Συμβουλευτική απολαμβάνει τα ακόλουθα δικαιώματα:

Δικαίωμα ενημέρωσης:

Έχετε δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με την ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας μας, ή των εκπροσώπων μας, τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου προστασίας δεδομένων (DPO), τους σκοπούς της επεξεργασίας για τους οποίους προορίζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τη νομική βάση για την επεξεργασία, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο της αρχής της διαφάνειας που διέπει τη λειτουργία της εταιρίας μας, μπορείτε να απευθύνεστε σε εμάς ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων σας, υποβάλλοντας τα αντίστοιχα αιτήματα. Η απάντηση των αιτημάτων σας θα γίνεται χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων.

Δικαίωμα πρόσβασης:

Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύετε τη νομιμότητα της επεξεργασίαςκαι να μας ζητάτε αντίγραφα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που υποβάλλονται σε επεξεργασία. Έτσι λοιπόν, έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους. Επίσης έχετε δικαίωμα πρόσβασης σε ειδικότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τον τρόπο άσκησης των επιμέρους δικαιωμάτων σας.

Δικαίωμα διόρθωσης:

Έχετε δικαίωμα να μελετήσετε, να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα

Δικαίωμα διαγραφής:

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων όταν τα επεξεργαζόμαστε με βάση την συγκατάθεσή σας ή  προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντα μας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση (πχ δικαιούμαστε να αρνηθούμε την διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποσκοπώντας στη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών μας αξιώσεων).

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, (β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: 

Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας. Επιπλέον έχετε δικαίωμα να εναντιώνεστε σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που σας αφορούν ή σας επηρεάζει σημαντικά. Κατ’ εξαίρεση δε μπορείτε να αντιταχθείτε στην αυτοματοποιμένη λήψη απόφασης που σας αφορά, όταν η απόφαση αυτή, είτε είναι αναγκαία για τη σύναψη ή την εκτέλεση της σύμβασης που έχουμε συνάψει μαζί σας, είτε βασίζεται στη ρητή και ελεύθερη συγκατάθεσή σας.

Δικαίωμα στη φορητότητα: 

Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα και απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: 

Τέλος, η Motive Συμβουλευτική σας ενημερώνει ότι όπου η επεξεργασία βασίζεται στην ρητή και ελεύθερη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας, προτού την ανακαλέσετε. Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές απεγγραφής, ακολουθώντας (κάνοντας click) στον αντίστοιχο σύνδεσμο (link), που υπάρχει στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες ή να επικοινωνήσετε με την ηλεκτρονική διεύθυνση : info@motive.com.gr

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να απευθυνθείτε στον Τμήμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της Motive Συμβουλευτικής, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

e-mail: info@motive.com.gr.

τηλέφωνο:+302310541017

 

Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ 

Σε περίπτωση παραβίασης των προσωπικών σας δεδομένων έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr.

Επίσης σε περίπτωση που διαφωνείτε με νομικά δεσμευτική απόφαση που εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατόπιν καταγγελίας σας και με την επιφύλαξη κάθε άλλης διοικητικής ή μη δικαστικής προσφυγής, έχετε το δικαίωμα πραγματικής δικαστικής προσφυγής κατά της απόφασης αυτής.

<!