Αρκαδίας 2 ΤΚ:11526 Αθήνα,Φράγκων 12 ΤΚ: 54626 Θεσσαλονίκη

+30 2106850499,+30 2310 541017, info@motive.com.gr

Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Μεσαίου Μεγέθους

Στο προσεχές διάστημα πρόκειται να προκηρυχθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, πρόγραμμα που αφορά την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους.

Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων και αποτελεί ολοκληρωμένη παρέμβαση που αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας προς νέες ή διαφοροποιημένες γραμμές παραγωγής, προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες.

Επίσης στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας.

Η δράση απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό από 50-250 άτομα (υπολογιζόμενα σε Ετήσιες Μονάδες Εργασίας [ΕΜΕ]) και αναμένεται να ενισχύσει τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για:

  • Μεταποιητική διαφοροποίηση – παραγωγικός μετασχηματισμός με έντονα καινοτομικό και οικολογικό χαρακτήρα και εξωστρεφή προσανατολισμό
  • Ψηφιακή Βιομηχανία για την ανάπτυξη και στήριξη ψηφιοποιημένων και ευέλικτων γραμμών παραγωγής, σχεδιασμού και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών
  • Ενεργειακή αποτελεσματικότητα.

Δυνητικοί δικαιούχοι Υφιστάμενες ή υπό-σύσταση επιχειρήσεις σε επιλέξιμους ΚΑΔ των στρατηγικών τομέων προτεραιότητας, κυρίως σε μεταποιητικές δραστηριότητες αλλά και σε άλλες σχετικές δραστηριότητες, όπως ο τομέας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Προϋπολογισμός: Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 40.000.000 € (δημόσια δαπάνη). Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 100 εκ. €.

O επιλέξιμος προϋπολογισμός επενδυτικών σχεδίων κυμαίνεται από 250.000 – 3.000.000 €. Τα ποσοστά χρηματοδότησης καθορίζονται από το Χάρτη Περιφερειακών ενισχύσεων και διαφοροποιούνται ανάλογα με την Περιφέρεια, το είδος της επενδυτικής δαπάνης, τα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης κ.α.

Διάρκεια επενδυτικών σχεδίων: 36 μήνες Εκτιμώμενη ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης: α’ τρίμηνο 2017