Αρκαδίας 2 ΤΚ:11526 Αθήνα,Φράγκων 12 ΤΚ: 54626 Θεσσαλονίκη

+30 2106850499,+30 2310 541017, info@motive.com.gr

Προκήρυξη Προγράμματος «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας/Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία»

Σας γνωστοποιούμε ότι προκηρύχθηκε νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας/Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» με τον συνολικό διαθέσιμο προϋπολογισμό της Δράσης να ανέρχεται σε 5.500.000€. Η Δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 – 2020.

Πρωταρχικός στόχος της παρούσας δράσης είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η συγκεκριμένη δράση αφορά ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρήσεις, μέσω της Δράσης, έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν σε ποσοστό επιχορήγησης 70% τα επενδυτικά τους σχέδια ελάχιστου αιτούμενου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 15.000 ευρώ και μέγιστου 280.000 ευρώ για την υλοποίηση δαπανών όπως:

  • Κτηριακές εγκαταστάσεις και περιβάλλοντος χώρος (Ανέγερση-Ανακαίνιση-Διαμορφώσεις)
  • Αγορά Εξοπλισμού, Μηχανημάτων και Λογισμικών (Αγορά Εξοπλισμού, Μηχανημάτων, Λογισμικών, Μεταφορικών Μέσων Επαγγελματικής και Μικτής/πολλαπλής χρήσης, έως εννέα (9) θέσεις, Κατασκευή Ιστοσελίδας/E-shop),
  • Πιστοποίηση προϊόντων/υπηρεσιών,
  • Σύνταξη & παρακολούθηση επενδυτικού σχεδίου,
  • Λειτουργικές Δαπάνες,
  • Μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημερωθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.